Опасно време и днес. Жълт код за силен снеговалеж е обявен в 7 области

...
Опасно време и днес. Жълт код за силен снеговалеж е обявен в 7 области
Коментари Харесай

Близо 800 машини чистят пътищата в страната

Опасно време и през днешния ден. Жълт код за силен снеговалеж е разгласен в 7 области на Северна България. Ще се образува снежна завивка до 10 см, а в планинската част - до 20 см.

Жълт код за мощен вятър е в действие за 12 области в цялата източна и част от южната половина на страната. На места поривите напразно ще  доближават скорост до 24 m/s. На прохода Шипка се е образувала дебела снежна завивка. Забранено е прекосяването на микробуси и рейсове. Затворен е и проходът Троян. Близо 800 машини почистват пътните настилки в регионите със снеговалеж, с цел да се обезпечи безвредното пътешестване на водачите по републиканските пътища, оповестиха от АПИ. Оттам молят водачите да карат със съобразена скорост и нараснало внимание, да съблюдават нужната отдалеченост и да не подхващат рискови изпреварвания. Блокирането на придвижването от транспортни средства с несъответствуващи гуми забавя пътуването на всички останали водачи и затруднява работата на снегопочистващата техника, припомнят експертите.

" В момента по-големият сняг е в Северозападна България, там има повече аварирали ТИР-ове, повече проблеми, само че се надяваме те да бъдат решени. В Троянския проход има проблеми, само че там стават навявания, постоянно е по този начин ", разяснява министърът на районното развиване Иван Шишков.  
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР